duminică, 30 octombrie 2011

Atmosfera de Halloween, creată, cu succes, la Biblioteca "Mihai Eminescu" Botoşani


sâmbătă, 29 octombrie 2011

Halloween la Răchiţi


Înainte de plecarea în weekend,  a fost zi de carnaval la Şcoala din Răchiţi. Elevii s-au costumat şi au pregătit o serie de poveşti de groază pentru colegii şi părinţii lor, serbând astfel ziua de Halloween”.  Mai multe detalii pe: http://botosaninews.ro/73676/social/educatie/halloween-la-scoala-din-rachiti/

Iubitori de folclor, la Şcoala Buimăceni - Albeşti


Şcoala amintită a derulat în acest an , timp de opt luni, proiectul „Clubul Folcloriştilor”, finanţat de Fundaţia Soros din România. Înafara orelor de curs, cei mici au deprins tainele ţesutului, împletitului, dar şi cusutul, pirogravatul, pictura, traforaj, împletituri fibre vegetale, confecţionare de măşti, totul fără catalog şi calificative. În final, a prins viaţă un ,,Mic muzeu etnografic”, realizat de către elevi şi părinţi.

joi, 27 octombrie 2011

"Magia cunoaşterii", proiect al Şcolii nr. 12 Botoşani, în imagini si opinii de final

 Opinii, la final:
"Proiectul "Magia cunoasterii, cunoasterea magiei comunicarii" ce s-a desfasurat la scoala nr 12 Botosani in perioada martie-octombrie 2011, a fost realizat cu sprijinul Fundatiei Centrul Educatia 2000+ si finantat de Fundatia Soros Romania prin programul Fondul de Urgenta. Prin activitatile extrascolare si extracurriculare propuse si derulate toate (excursii, cursuri de jurnalism, cursuri de web design, editarea unei reviste, crearea unui site), copiii au fost atrasi intr-o lume noua" (profesor Geanina Dragusanu)
"S-a terminat un proiect care ne-a placut mult, noua, celor 45 de elevi participanti. Azi cind il evaluam suntem bucurosi de a fi participat la atatea actiuni atractive si diverse, din martie si pana acum in octombrie 2011. Am invatat si facut multe lucruri impreuna: cursuri de jurnalism, excursii in Moldova, cursuri de web design, editarea unei reviste scolare,crearea unui site. A fost nevoie de munca in echipa, prin asta intelegand elevi si profesori. Voluntarii asociatiei "Scoala  si familia" ne-au ajutat si ei. (Bianca Dumitras, cl a VII-aC)
Mie mi-au placut cel mai mult excursiile facute la planetariul din Suceava, in parcul Arinis, la Gura Humorului unde, de data asta, telescaunul a functionat, Si am facut fotografii si am filmat in toata legea. Cum sa uiti Cheile Zugrenilor?" (Cosmin Orzoi, cl a VI-aB)
"Eu nu pot sa uit cum am calarit la herghelia "Cai de vis" din Varful Campului, si nu erau niste cai obisnuiti, ci de rasa!" (Ervin Gheorghita, cl a V-aA)
"Nu stiam prea multe lucruri despre George Enescu, dar de acum Casa memoriala unde a copilarit Jurjac si prima lui pianina vor ramane in memoria mea". (Cristina Costandache, cl a VI-a B)
"O alta actiune a fost cea de creare a unui site, al proiectului nostru. Am inceput prin a  ne "construi " un blog, i-am dat un nume, am ales un sablon, apoi am inceput sa ne postam ideile referitoare la tematica noastra.... cei care stiau deja tehnica ii invatau pe ceilalti..." (Carla Miler, cl a VII-a C)
"Informatii legate de natura, poezii, compuneri, fotografii facute de noi in diversele momente ale desfasurarii proiectului au format si o revista decare suntem mandri tare!" (Catalina Danila, cl a VIII-a B)

luni, 24 octombrie 2011

Sărbătoare şcolară autumnală la Vorona


Elevii şi cadrele didactice din Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” Vorona au sărbătorit duminică „Ziua Şcolii”. Scenete, lansarea unui nou număr din revista şcolii, spectacole folclorice, foc de tabără dar şi o inedită expoziţie cu roadele toamnei au făcut din ziua de weekend una cu adevărat specială. La expoziţie şi-au adus aportul în jur de 15 gospodine ale Voronei. Fiecare, împreună cu elevi ai școlii, a contribuit cu conserve de legume, borcane de murături, cu legume si fructe din grădina proprie. Interesante au fost şi figurinele realizate de elevi din bostan, acestea fiind aşezate elegant în holul şcolii. Mai multe detalii şi imagini pe www.botosaninews.ro

marți, 4 octombrie 2011

“Lumea verde din jurul nostru”, nou proiect Comenius la Ungureni

În perioada 6 - 9 octombrie 2011, Şcoala nr. 1 din Ungureni, judeţul Botoşani, primeşte vizita a 24 de profesori şi 10 elevi din Spania, Bulgaria, Turcia, Slovacia şi Grecia. În programul celor patru zile, detaliat de profesorul Sandu Marcel, se regăsesc activităţi de genul: susţinerea de către fiecare echipă a unei ore la clasă despre fauna şi flora din ţările din care provin şi apoi recunoaşterea  plantelor studiate şi a zonelor din care provin; prezentări PowerPoint “Sistemul de învăţământ românesc”, “România – ţară europeană”, “Dimensiunea europeană în Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Ungureni”, “Specificul culinar românesc”; realizarea de desene cu plantele studiate –ce vor da viaţă unei expoziţii; program artistic cu cântece şi dansuri tradiţionale româneşti prezentat de elevii şcolii din Ungureni; plantare de pomi; asistenţe la ore; masă rotundă: “Protecţia mediului ne priveşte pe toţi”; întâlnire cu reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local - pentru a discuta “Rolul autorităţilor locale în activităţile de ecologizare şi protecţie a mediului înconjurător”; vizite de documentare la Ferma Vlăsineşti, Arinişul de la Horlăceni, Grădina Botanică din Iaşi şi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Iaşi. Programul mai cuprinde o masă rotundă cu tema: “Utilizarea plantelor medicinale în medicina alternativă” la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iaşi şi o dezbatere despre “Animale protejate în România”.

duminică, 2 octombrie 2011

Donaţii pentru un copil necăjit


Pe 3 octombrie, elevii clasei a V-a A de la Şcoala nr. 7 „Octav Băncilă” Botoşani (diriginte Bianca Penciuc), derulează acţiunea caritabilă "Un zâmbet pentru Jeni". În urma lecturării articolului publicat de "Jurnalul naţional", copiii au fost extrem de impresionaţi de povestea tristă a fetiţei sărace din Glodeni şi au decis să îi aducă un zâmbet pe buze. Practic, pe 3 octombrie adună rechizite, hăinuţe şi jucării, care vor ajunge la Jeni cât de curând. „Întreaga activitate face parte din proiectul "Învăţăm să fim mai buni", menit a-i învăţa pe copii lecţii ce nu se învaţă la şcoală: empatia, toleranţa, generozitatea, bunătatea” spune profesor Bianca Penciuc.