duminică, 19 mai 2013

Ziua de 9 mai, sărbătorită de elevii şi profesorii din comuna Dângeni




„Les artistes”, de la Liceul de artă „Ştefan Luchian” Botoşani, câştigători ai Concursului "Tout ... par le français"


Cercul nr. 4 de franceză Botoşani- activitate desfăşurată la Liceul de artă "Ştefan Luchian" Botoşani. Tema: Le français-voie d'accès vers la culture et la civilisation.

Pentru a dovedi, argumenta justeţea afirmaţiei din temă, doamnele profesoare Luminiţa Pârvu şi Mariana Codău au organizat un concurs intitulat: "Tout ... par le français" la care au participat două echipaje (7 elevi fiecare) de la Şcoala gimnazială "Elena Rareş" din Botoşani şi de la Liceul de artă "Ştefan Luchian" din oraş. 



In aşteptarea  răspunsurilor, publicul a fost incantat de prestaţiile muzicale ale multor elevi, care au interpretat,  la diverse instrumente, fragmente muzicale din lucrări celebre. In urma celor 15 intrebări, concursul a fost câştigat cu 70 puncte de "Les Artistes" (Liceul de artă) ; "Les Albatros verts" de la Şcoala gimnazială "Elena Rareş" au obţinut doar 59 puncte.

Au urmat alte momente artistice aplaudate de toţi spectatorii: cântece, recitări, scenete, parada modei in costume eco susţinute de elevi (coordonaţi de doamnele profesoare Mariana Codău, Luminiţa Pârvu,  Mihaela Livadaru, ) de la cele două unităţi şcolare.
A existat si o parte teoretica, Les activites brise-glace prezentata de doamna prof Nicoleta Lutuc.
Au urmat discutii laudative la adresa celor implicati in activitate si propuneri pentru desfăşurarea viitoare a olimpiadei la clasele a VII-a si a VIII-a.




(Relatare, profesor Octavia Buhociu)

joi, 16 mai 2013

Punţi între gimnaziu şi liceu

Clasele a VIII-a A si C din Scoala Gimnaziala nr 12 Botosani au primit vizita doamnei profesor  Mariana Constantin de la Colegiul National "A. T. Laurian" si a unei eleve din clasa a XII-a.
Scopul: oferirea de explicatii, informatii despre ce inseamna profilul de filogie si bilingv pentru care elevii pot opta la sfarsitul clasei a VIII-a. (Octavia Buhociu)

miercuri, 15 mai 2013

Un nou număr din ziarul BUZZ la chioșcurile de ziare

Noul număr al ziarului BUZZ, ziarul tuturor copiilor din Botoșani, apare, de azi, la chioșcuri.
Copiii-reporteri au pregătit pentru numărul 15 (aprilie-mai) subiecte interesante din școlile botoșănene, dar și de la evenimentele petrecute în oraș. Astfel, puteți citi un articol interesant cu aspecte observate la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Teatru adolescent „AmFiTeatru”, dar și o abordare interesantă a  copiilor-reporteri de la Târgul Meșteșugarilor, manifestare organizată în cadrul Zilelor Orașului. Nu lipsește rubrica “Colțu’ BESTial” dedicată în acest număr tinerei inteprete de folk, Ștefania Iacob sau cea dedicată trupelor de street-dance, fenomen care cuprinde din ce în ce mai mulți tineri botoșăneni.
Și în acest număr, copiii-reporteri continuă colaborarea cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu care edităm suplimentul BUZZ VERDE, în cadrul căruia puteți citi articole despre întâmplări frumoase, care au în centrul lor, copii și profesori preocupați de a trăi într-un mediu curat. Astfel, puteți citi despre o copilă îndrăgostită de natură sau despre ceea ce au făcut în cadrul proiectului “Patrula de Reciclare” al Asociației RoRec, elevii de la Școala nr. 7.
Așadar, și în acest număr, avem subiecte interesante despre copii frumoși, profesori ingenuoși și tineri cu aspirații mari!
Buzz, ziarul tuturor copiilor din Botoșani, ziarul în care citești altfel de știri!

duminică, 12 mai 2013

Concurs “Pro Europa” la Botosani

    
A devenit tradiţie ca, în preajma zilei de 9 mai, echipaje reprezentând toate clasele a VIII-a din Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani să se întreacă în cadrul concursului „Pro Europa”. Concursul este organizat de comisia europeană şi comisia profesorilor diriginţi de la clasele a VIII-a din Şcoală şi constă în acordarea de răspunsuri la un număr de 20 de întrebări pe teme europene. 
Grila de întrebări este alcătuită de prof. Mihaela Barbacaru, pe baza bibliografiei care este adusă la cunoştinţa participanţilor în timp util. În acest an, concursul s-a desfăşurat vineri, 10 mai 2013, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani şi a reunit elevii din clasele a VIII –a A, a VIII –a B,  şi a VIII –a C. Fiecare echipaj format din 5 elevi a fost susţinut îndeaproape de colegi şi profesorii diriginţi.
Prin grija prof. Theodor Grădinaru care a asigurat sonorizarea și suportul tehnic, acţiunea a început cu momentul solemn de intonare a Imnului Europei.
La invitaţia prof. Mihaela Barbacaru, din partea Centrului Europe Direct Botoşani, a fost prezentă jr. Dorina Raţă care a vorbit celor peste 80 de elevi şi cadrelor didactice prezente despre drepturile de care pot beneficia elevii în calitate de cetăţeni europeni.
În continuare, prof. Mihaela Barbacaru a început prezentarea întrebărilor cu tematică europeană la care fiecare echipaj participant a încercat să răspundă cât mai corect.
Juriul concursului, alcătuit din prof. Lăcrămioara Cocuţi, prof. Carmen Sandu şi eleva Tania Poamă-Neagră (clasa a VII-a)  a stabilit ierarhia concursului: locul I - echipajul clasei a VIII –a C, locul al II-lea – echipajul clasei a VIII- A şi locul al III-lea – echipajul clasei a VIII-a B.
Cadrele didactice, elevii participanţi la concurs şi susţinătorii lor au primit, din partea Centrului Europe Direct Botoşani materiale de informare pe problematică europeană.
Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani este o unitate de învăţământ cu tradiţie şi experienţă în derularea activităţilor cu caracter european, fapt dovedit de obţinerea titlului de „Şcoală Europeană”.

joi, 9 mai 2013

Ziua Europei, celebrată la Şcoala nr. 12 Botoşani

Elevii claselor a VII-a B (diriginte - profesor Octavia  Buhociu) și a VIII-a B (diriginte - profesor Carmen Vrabie) de la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani au pregătit o prezentare a unei țări a Uniunii Europene pentru a sărbători ziua de 9 mai. 
A fost aleasă Grecia, ca țară unde a fost inventată democrația. Prezentarea Power Point a evoluției civilizației elene a fost completată cu enumerarea unor monumente istorice importante și cu o melodie de influență grecească cântată de  eleva Bianca Ţapciuc din cl. a VII-a B. 
Elevi de la clase diferite au desenat - pictat Europa in maniera lor.
(Profesor Raluca Ciobanu)