Organizatia “Salvati Copiii”, împreună cu numeroşi parteneri, a invitat cadrele didactice şi elevii sa sustina dreptul la educatie al fiecarei persoane, prin derularea actiunilor din cadrul Campaniei Globale pentru Educatie 2011. Acest gen de campanie doreste sa reprezinte un factor de presiune la nivelul liderilor de opinie si autoritatilor, aratand ca este timpul demararii de actiuni pentru a nu permite privarea de educatie a inca unei generatii de copii si adulti. In acest an, la nivel international, Campania isi propune sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei accesului la educatie al femeilor şi fetelor, lansand un apel catre toate statele sa aloce resursele necesare, sa ia masurile oportune si sa dea dovada de sprijin activ astfel incat femeile si fetele sa aiba sanse egale in domeniul educatiei.
La nivel national, Organizaţia “Salvaţi Copiii” si partenerii sai si-au propus ca, in cadrul
campaniei din acest an, sa puna accentul pe consecintele neparticiparii la educatie a femeilor si fetelor, abordand legatura dintre aceasta neparticipare si fenomene cum ar fi traficul de persoane, egalitatea de sanse pe piata muncii, mortalitatea si morbiditatea infantila, abandonul copiilor in maternitati si spitale etc.
Conceptul central al editiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educatie este acela de povestire, accentul punandu-se pe experientele personale ale unor femei pentru care accesul la educatie sau, dimpotriva, obstacolele intalnite in acest domeniu, au reprezentat factori determinanti in evolutia personala si profesionala ulterioara. Activitatile Campaniei se desfasoara, in principal, pe durata Saptamanii Globale de Actiune (2 — 8 mai 2011).
Concret, în numeroase şcoli botoşănene au fost invitate femei din diverse medii profesionale, ce au discutat cu elevii tema actualei campanii pentru educaţie. Fotografiile din text sunt de la un astfel de eveniment, derulat la Şcoala nr. 12 Botoşani, la iniţiativa profesorilor Octavia Buhociu şi Gianina Drăgusanu.
Ok, Ioana
RăspundețiȘtergere