luni, 1 octombrie 2012

Întâlnire de “gradul zero” a copiilor din Vlădeni cu ambasadorul Mark Gitenstein

Reşedinţa ambasadorului SUA de la Bucureşti a găzduit Gala Aniversară a Corpului Păcii, în cinstea celor 22 de ani de activitate în România. La gală au participat voluntarii organizaţiei răspândiţi în întreaga ţară, precum şi invitaţi ai acestora: profesori, elevi, membri ai comunităţilor în care aceştia activează.
Printre oaspeţi s-au numărat şi elevi şi profesori de la şcolile din comuna Vlădeni, însoţiţi de primarul comunei, Murariu Voicu. Elevele Anamaria Constantin şi Diana Vătămăniuc, sub îndrumarea profesoarei Daniela Podariu Onica, au demonstrat tehnica încondeierii ouălor specifică zonei noastre, aşa cum au deprins-o la şcoală, în cadrul disciplinei “Tradiţii şi obiceiuri”.
,,A fost o onoare pentru noi să ne numărăm printre invitaţii prezenţi la această gală, într-o companie cu totul specială. Cu mândrie şi pricepere am arătat tuturor cele mai frumoase ştergare păstrate de decenii în cuferele bunicilor şi am explicat tehnica  încondeierii ouălor, aşa cum s-a păstrat la noi de secole. Invitaţia făcută de un reprezentant al Ambasadei SUA de a participa în preajma Paştelui la acţiunile organizate de ambasadă la Bucureşti spune totul despre măiestria acestor fetiţe”, declară Daniela Podariu Onica, profesor la Şcoala Vlădeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu