vineri, 7 ianuarie 2011

„Şcoli pentru un viitor verde”

Începând cu data de 3 ianuarie 2011 au început înscrierile în cea de-a doua ediţie a concursului national 'Scoli pentru un viitor verde'. Concursul este structurat pe trei sectiuni, in functie de categoria de varsta: Pipo (pentru invatamantul prescolar 3-7 ani/grădiniţă), Doxi (pentru invatamantul primar 7-11 ani) si Terra Magazin (pentru gimnaziu si liceu 11-18 ani, clasele V-VII.
Competitia vizeaza informarea copiilor, părintilor şi a profesorilor pe temele actuale ale protejării mediului, precum si dezvoltarea responsabilitatii in randul acestora fata de comunitatea si mediul in care traiesc si invata. Scopul programului este de a dezvolta atitudini ecologice în rândul copiilor şi tinerilor, de a-i determina să devină activi în acţiunile de protecţie şi conservare a mediului şi de a adopta un comportament “prietenos” faţă de mediul înconjurător. Înscrierea participanţilor se face până pe data de 28 ianuarie 2011, atât electronic pe site-ul programului, cât şi prin transmiterea prin posta a formularului de inscriere.
Echipele verzi din unităţile de învăţământ vor realiza efectiv activităţi eco de la 1 februarie 2011 până la 29 mai 2011 pe următoarele teme: “Colţul verde”, “Ecologizarea/amenajarea unui spaţiu al comunităţii”, “Colectarea selectivă de deşeuri”, “Activitate creativă la alegere”. Regulamentul şi alte informaţii privind înscrierea şi derularea concursului pot fi accesate pe site-ul oficial al programului:  www.scolipentruunviitorverde.ro. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani oferă sprijin şi consultanţă tuturor unităţilor de învăţământ care doresc să participe la acest concurs .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu