duminică, 20 martie 2011

Parteneriat şcolar între sat şi oraş

În perioada februarie – martie s-a derulat Proiectul educaţional “Din inimă – pentru mama”, în baza unui parteneriat încheiat între Şcoala generală Stăuceni (prin elevii clasei a VII-a, îndrumaţi de profesorul Lăcrămioara Anghelache) şi Şcoala nr.16 Botoşani (elevii clasei a V-a, îndrumaţi de profesor Georgeana Andrei, în colaborare cu profesorii Livia Costea şi Mariana Ungureanu).
O primă activitate a fost cea de confecţionare de mărţişoare şi felicitări din materiale reciclabile, pe care elevii le-au dăruit celor dragi. Cele mai reuşite creaţii au fost reunite într-o expoziţie, pentru a putea fi admirate de toţi cei ce vizitează şcolile din Stăuceni şi din Botoşani.
Pe 8 martie, copiii din Stăuceni au vizitat Şcoala nr. 16 din Botoşani. Oaspeţii au fost primiţi cu pâine şi sare de către elevii clasei a V-a, îmbrăcaţi în “mândru strai moldovenesc”. Şi ei, dar şi elevii botoşăneni şi părinţii lor, precum şi cadrele didactice ale şcolii au aplaudat apoi Ansamblul “ Muguraşul” condus de profesorul Ionel Dumitriu – ce i-a încântat cu dansurile, cântecele şi costumele populare specifice zonei noastre.
Ansambul "Mugurasul"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu