joi, 31 martie 2011

Proiect Comenius la şcolile şi grădiniţele din Dorobanţi şi Nicşeni

După reuniuni de proiect în Turcia şi Bulgaria, instituţiile de învăţământ din Dorobanţi şi Nicşeni vor avea, în septembrie, oaspeţi din nouă ţări ale Europei.
Tematica activităţilor ce se derulează în perioada 2010 – 2012 este axată pe dezvoltarea şi contribuţia artelor între şcolile partenere. Unul din obiectivele proiectului Comenius “Arts in Action” - din cadrul “Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii” finanţat de Comisia Europeană - este dezvoltarea, la copii, a înţelegerii tradiţiilor şi culturilor locale, naţionale şi europene - prin intermediul artelor. În zona noastră, coordonator este profesorul de limba engleză Cristina Nechifor, evenimentele ce prind viaţă adresându-se învăţământului primar şi preşcolar. Din echipa de proiect mai fac parte cadre didactice de la grădiniţele din Dorobanţi şi Nicşeni, clasele primare de la şcolile din aceleaşi localităţi, profesorii de limbi străine care predau la învăţământul primar şi consilierul educativ. În total, sunt 10 parteneri în proiect din diferite ţări.
Membrii echipei de proiect din Nicşeni au participat la reuniuni derulate în Turcia (octombrie 2010) şi Bulgaria (martie 2011), până în vară mai fiind programate întâlniri în Franţa şi Suedia. “Programele reuniunilor anterioare au cuprins vizite ale grădiniţei şi şcolii primare - partenere din cele două ţări, ateliere de lucru pentru planificarea activităţilor viitoare, precum şi a celor deja materializate: compunerea de poveşti cu şcoala primară şi grădiniţa din Franţa, cântece contemporane, schimb de scrisori în limbile engleză şi franceză cu şcoala din Franţa, postere pe tema toleranţei şi combaterii rasismului, video jurnale în limba engleză, precum şi ateliere de lucru în diferite arte Ebru (ţesut, prelucrarea lânii, olărit)” detaliază profesor Cristina Nechifor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu