duminică, 4 decembrie 2011

Inainte de Mos Nicolae

Totul a pornit de la un articol, semnat de Alina Badalan Turcitu si aparut in “Jurnalul national” din 10 octombrie 2011. Diriginta clasei a VI-a B de la Şcoala nr. 12 Botoşani le-a citit elevilor sai cum isi fac temele la luminare ca sa scape de intuneric copiii familiei Bolohan din Dolhasca, judetul Suceava. La fel s-a intâmplat si la clasa a VII-a A (diriginte Daniela Hlihor). 
 Impresionati de cele aflate, elevii botosaneni au luat hotarirea sa-i ajute dupa puterile lor si ale parintilor lor, evident, pe cei sapte copii, de vârste diferite, ai familiei Bolohan. S-au strans haine, rechizite, carti, reviste, fructe, alimente diverse, mancare gatita si conserve de casa, dulciuri (ca tot se apropie Mos Nicolae, nu ?) si jucarii, desigur. Eleva Carla Miler, clasa a VII-a C, si-a antrenat cu entuziasm si colegii din Consiliul elevilor Şcolii nr. 12 sa participe la aceasta actiune umanitara. 
 Tatal unui elev, domnul Valcu, a sponsorizat o mare parte a transportului cu autocarul pentru cele 40 de persoane care au ajuns azi dimineata la Dolhasca, in fata asa-zisei locuinte a familiei incercate de nevoi mai ales materiale. (Profesor Octavia Buhociu)

Un comentariu:

  1. Frumoasa initiativa!
    Vino sa vezi magia Craciunului intr-o lume magica...ia gratuit cate animatii doresti ca sa-ti intampini vizitatorii pe blog cu magia sarbatorilor:
    Craciunul este Magic

    RăspundețiȘtergere