joi, 1 decembrie 2011

Micii ecologişti din Vlasineşti

În cadrul Săptămânei Educației Globale, în Școala cu clasele I-VIII ,,Gheorhe Burac” Vlăsinești s-a desfășurat proiectul ecologic ,,Manifest pentru o lume mai curată,, sub îndrumarea directorului coordonator profesor Livia Ciucălău şi a coordonatorului educativ  învîţîtor Oana Trufin.
Prin acest proiect educațional, copiii au dobândit cunoștințe, atitudini și motivații pentru a acționa individual și în echipă la soluționarea problemelor care țin de protecția mediului. Astfel, s-a cultivat dragostea și respectul elevilor pentru lumea înconjurătoare, s-a format atitudini de dezaprobare faţă de cei care încalcă normele de protecție a mediului și s-a cultivat interesul pentru promovarea ideii unui mediu natural sănătos.
Formarea comportamentului ecologic, a gândirii ecologice și a conduitei ecologice   prin derularea de acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător au reprezentat obiectivele fundamentale ale acţiunilor.
Dintre acţiunile desfăşurate la Școala cu clasele I-VIII ,,Gheorhe Burac”  Vlăsinești amintim:
1. Și noi putem face lucruri mari! (promovarea proiectului (confecționarea de ecusoane eco, distribuirea pliantelor la fiecare clasă și în comună, lipirea afișelor cu slogane ecologice, pancarde eco, stickere eco pentru sacii menajeri şi chestionare)
2. Și noi vrem un mediu curat! (acțiuni de ecologizare în curtea școlii și în comuna Vlăsinești; reciclăm și protejăm prin amenajarea tomberoanelor de gunoi - sticlă, hârtie, plastic și metal);
3.Faceți ca noi! (realizarea unui Colț Verde în școală; construirea unor căsuțe pentru păsărele și instalarea lor în copacii din curtea școlii);
4. Manifest pentru sănătatea lumii! (moment artistic: poezii și cântece cu mesaj eco; referate:  Împreună, putem salva planeta!; Efectele poluării; Deșeurile; prezentarea proiectului ,,Sistem integrat de management al Deșeurilor în județul Botoșani”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, beneficiar fiind Consiliul Județean Botoșani, de către expertul de mediu Korosfoy Sandor; discuții libere cu părinții elevilor.
5.Și  nouă ne pasă! (Parada costumelor ecologice –concurs; “Cel mai creativ costum ECO”;defilarea sloganurilor eco (concurs); “Cel mai inspirat slogan ECO”6. Implică-te și tu! (Plantare de puieți ornamentali - tuia și rhododendron).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu