miercuri, 4 aprilie 2012

Olăritul, o meserie milenară pe cale de dispariţie

Aceasta a fost titulatura proiectului coordonat în „Săptămâna altfel” de profesorii Anca Gheorghiţă, Daniela Hlihor si Irina Luţuc, la care au participat elevii claselor a VII-a A şi a VIII-a C de la Şcoala nr. 12 Botoşani. Partenerii implicaţi: Sonia şi Eusebiu Iacinschi. Obiectivele propuse prin proiect au fost:
* Aflarea tehnicii prelucrării lutului de către olari;
* Preţuirea muncii şi respectarea celor care duc mai departe tradiţia populara;
* Cunoasterea utilizărilor vaselor de lut.
În spaţiul proiectului, a fost prezentat un referat rezonant cu tema şi a fost vizitat atelierul familiei Iacinschi, pentru a vedea cum se fac obiecte ceramice.
Profesorii V. Atomei, Olimpia Irinciuc şi Octavia Buhociu de la aceeaşi şcoală au gândit o «excursie de o zi», cu titulatura: «Pe urmele istoriei si literaturii in judetele Suceava si Neamt». Participanţi: elevii claselor a V-a B, aVI-a A şi B, a VII-a C şi a VIII-a C.
La clasa a VII-a A (diriginte profesor D. Hlihor), s-a discutat despre alimentaţie sănătoasă. Dupa teorie, s-au pregatit salate de fructe, sucuri naturale din fructe si legume cu care au fost  serviti si invitatii - profesori si parinti. (Informaţii furnizate de profesor Octavia Buhociu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu