luni, 9 aprilie 2012

„Şcoala altfel” la Curteşti

 În săptămâna 2- 6 aprilie numită ,,Şcoala  altfel”, elevii şi cadrele didactice ale Şcolii cu clasele I-VIII Orăşeni Deal şi Băiceni şi-au propus să consolideze relaţiile de prietenie şi să iniţieze colaborări educative cu diverse instituţii, la nivel local, judeţean şi regional.
Proiectul pe care l-au propus se numeşte ,,Cultura – un mod de viaţă” şi se constituie ca  o încercare de evadare din cotidian, arată consilierul educativ al şcolii, prof. Lilioara Bârsan.
Structurat pe 5 teme mari, ce corespund fiecare unei zile din săptămână, proiectul este alcătuit din activităţi propuse de Consiliul Elevilor (excursii, drumeţii, donare cărţi şi alimente, jocuri sportive)  şi cadrele didactice (parteneriate cu grădiniţe şi şcoli din Botoşani şi Suceava, activităţi cu caracter ecologic).
Astfel, luni, Ziua Democraţiei, au fost procurate şi donate cărţi elevilor clasei I de la Băiceni de către elevi de le Şcoala 10 Botoşani şi alimente unor familii nevoiaşe din sat, activitatea fiind un pas din Proiectul cu caracter permanent „Bunăvoinţa”. Nu doar copiii, ci şi părinţii au fost receptivi, demonstrând că relaţiile de prietenie şi ajutor reciproc din interiorul satului sunt intense.
În ziua Democraţiei, fiecare clasă a organizat drumeţii, excursii şi vizite. Prichindeii de grădiniţă, îndrumaţi de educ. Dana Gălăţanu, au luat o binemeritată pauză pe terenul de joacă din Parcul Mihai Eminescu, după care au participat la o activitate educativă, alături de colegii din clasele I-IV, coordonaţi de prof Gica Simion, Niculina Corduneanu şi Neculai Arpinte, la ISU Botoşani.
Colegii mai mari (clasele V-VIII) au descoperit că o drumeţie la pădure îmbunătăţeşte relaţiile dintr-un colectiv şi este o alternativă  de petrecere a timpului liber mai interesantă decât calculatorul.
Şi pentru că protecţia naturii este una dintre problemele intens mediatizate, Ziua Eco s-a dorit o luptă pentru mediu. a iniţiat  parteneriatul  cu Şcoala cu clasele  I-VIII Nr. 1 Hârtop şi cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Suceava, în care preşcolarii şi elevii claselor I-VIII din Orăşeni Deal au plantat puieţi, au curăţat zone de pădure şi parcuri, au realizat afişe ecologice ce vor fi amplasate pe teritoriul localităţilor menţionate.
Director, profesor Carmen Iftode         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu