vineri, 16 noiembrie 2012

Acţiuni umanitare şi ecologiste în şcolile din Curteşti


În cadrul „Săptămânii Educaţiei Globale” ce se derulează în acest an sub genericul „Mobilitate pentru sustenabilitate”, elevii de la Şcoala din Orăşeni Deal, coordonaţi de învăţătoarele N. Corduneanu, Gica Simion, Violeta Sandu şi Lilioara Bârsan, au continuat activităţile din cadrul proiectului „Dăruieşte din suflet”. Acesta vine în sprijinul persoanelor cu nevoi materiale sau sociale speciale, prin implicarea elevilor în acţiuni de caritate, cu scopul formării şi dezvoltării de capacităţi şi atitudini menite să contribuie la optimizarea dezvoltării personale a elevilor.
Directorul şcolii, profesor Vasilica Molie, mulţumeşte  părinţilor care s-au implicat în acest proiect, făcând astfel mai uşoară povara bătrâneţii pentru câţiva bătrâni singuri din Curteşti.
Şi elevii de la Şcoala gimnazială ,,Nicolae Leon” Băiceni au marcat Săptămâna Educaţiei Globale prin activităţi desfăşurate în cadrul proiectului ,,Şcoala, grădina mea cu flori!”, iniţat de profesor învăţător primar Neculai Arpinte, în parteneriat cu Consiliul Local Curteşti.
Activităţile, desfăşurate sub formă de concurs, răsplătite cu premii şi diplome, au constat în săparea de straturi în faţa şcolii, aducerea de acasă de butaşi şi cârlige de trandafiri, bulbi de lalele sau  alte flori şi plantarea lor în straturi. Consiliul Local Curteşti, prin viceprimarul Marcel Anton, s-a arătat încântat de proiect şi ne-a sprijinit cu unele materiale necesare desfăşurării activităţilor. (material transmis de Neculai Arpinte) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu