sâmbătă, 21 decembrie 2013

Datini si obiceiuri de Craciun si An Nou la Scoala Gimnaziala Virfu Cimpului

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, prescolarii si elevii de la Scoala Gimnaziala GEORGE HAZGAN din Virfu Cimpului au sustinut frumoase programe artistice dedicate acestor sarbatori .
Activitatea a debutat cu programul prescolarilor  îndrumați de educatoarele Budeanu Adela si Dumitras Nina  constand in scenete , colinde , poezii, obiceiuri si traditii de An Nou (dansul caprei, dansul caiutilor si dansul ursului).
Vocile cristaline ale copiilor au fost sustinute prin acompaniamentul la acordeon al profesorului Hariga Daniel. În fața unui splendid brad împodobit (semn al belșugului anului ce va veni), prescolarii , tinerele vlăstare purtătoare ale tradiției, au încântat publicul prezent cu măiestria dansului, cu vocea suavă, cu clinchetul cristalin al clopoțeilor si au primit pe Mos Craciun cel aducator de daruri .
Elevii  de gimnaziu fiind indrumati de profesorul Hariga Daniel si profesoara Calancea Alina  au prezentat program de colinde, dansuri moderne si obiceiuri de An Nou(dansul caiutilor si dansul caprei).
Bucurie, strângere de mâini, pace, dorința de a fi mai bun, dorința de a dărui, toate au sălășluit în sufletele tuturor celor prezenți.

Cu ocazia sfintelor sarbatori inchinate Nasterii Domnului, elevii si cadrele didactice ale scolii doresc tuturor “SARBATORI FERICITE” si “La multi ani!“. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu