joi, 9 iunie 2011

Festivalul Naţional de Lectură, la a IV-a ediţie

Recent, în amfiteatrul «Laurenţiu Ulici» din cadrul Memorialului Ipoteştia prins viaţă cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Lectură «Eminesciana», proiect educaţional iniţiat de Şcoala nr. 11 Botoşani, gândit a se petrece în perioada 15 ianuarie - 15 iunie 2011.
Proiectul a avut ca motivaţie descoperirea şi stimularea talentelor şi aptitudinilor elevilor, cultivarea interesului şi pasiunii pentru literatură şi lectură, precum şi cunoaşterea şi însuşirea temeinică a limbii română. Manifestarea s-a desfăşurat ca preambul al Zilelor Eminescu şi a reunit elevi din ciclul primar şi gimnazial, care au prezentat un interesant program artistic. În paralel, spaţiul din jurul Bibliotecii Naţionale de Poezie «Mihai Eminescu» s-a transformat într-o inedită expoziţie în aer liber, cu lucrări de artă plastică (pictură, desene), realizate de elevi din toată ţara, implicaţi în proiectul educaţional.
Evenimentul a fost coordonat de profesorul de limba şi literatura română Anişoara Mighiu – de la Şcoala nr. 11 Botoşani şi de muzeograful Ana Florescu - din partea Memorialului Ipoteşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu