duminică, 12 mai 2013

Concurs “Pro Europa” la Botosani

    
A devenit tradiţie ca, în preajma zilei de 9 mai, echipaje reprezentând toate clasele a VIII-a din Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani să se întreacă în cadrul concursului „Pro Europa”. Concursul este organizat de comisia europeană şi comisia profesorilor diriginţi de la clasele a VIII-a din Şcoală şi constă în acordarea de răspunsuri la un număr de 20 de întrebări pe teme europene. 
Grila de întrebări este alcătuită de prof. Mihaela Barbacaru, pe baza bibliografiei care este adusă la cunoştinţa participanţilor în timp util. În acest an, concursul s-a desfăşurat vineri, 10 mai 2013, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani şi a reunit elevii din clasele a VIII –a A, a VIII –a B,  şi a VIII –a C. Fiecare echipaj format din 5 elevi a fost susţinut îndeaproape de colegi şi profesorii diriginţi.
Prin grija prof. Theodor Grădinaru care a asigurat sonorizarea și suportul tehnic, acţiunea a început cu momentul solemn de intonare a Imnului Europei.
La invitaţia prof. Mihaela Barbacaru, din partea Centrului Europe Direct Botoşani, a fost prezentă jr. Dorina Raţă care a vorbit celor peste 80 de elevi şi cadrelor didactice prezente despre drepturile de care pot beneficia elevii în calitate de cetăţeni europeni.
În continuare, prof. Mihaela Barbacaru a început prezentarea întrebărilor cu tematică europeană la care fiecare echipaj participant a încercat să răspundă cât mai corect.
Juriul concursului, alcătuit din prof. Lăcrămioara Cocuţi, prof. Carmen Sandu şi eleva Tania Poamă-Neagră (clasa a VII-a)  a stabilit ierarhia concursului: locul I - echipajul clasei a VIII –a C, locul al II-lea – echipajul clasei a VIII- A şi locul al III-lea – echipajul clasei a VIII-a B.
Cadrele didactice, elevii participanţi la concurs şi susţinătorii lor au primit, din partea Centrului Europe Direct Botoşani materiale de informare pe problematică europeană.
Şcoala Gimnazială Nr. 6 „Grigore Antipa” Botoşani este o unitate de învăţământ cu tradiţie şi experienţă în derularea activităţilor cu caracter european, fapt dovedit de obţinerea titlului de „Şcoală Europeană”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu