duminică, 19 mai 2013

„Les artistes”, de la Liceul de artă „Ştefan Luchian” Botoşani, câştigători ai Concursului "Tout ... par le français"


Cercul nr. 4 de franceză Botoşani- activitate desfăşurată la Liceul de artă "Ştefan Luchian" Botoşani. Tema: Le français-voie d'accès vers la culture et la civilisation.

Pentru a dovedi, argumenta justeţea afirmaţiei din temă, doamnele profesoare Luminiţa Pârvu şi Mariana Codău au organizat un concurs intitulat: "Tout ... par le français" la care au participat două echipaje (7 elevi fiecare) de la Şcoala gimnazială "Elena Rareş" din Botoşani şi de la Liceul de artă "Ştefan Luchian" din oraş. 



In aşteptarea  răspunsurilor, publicul a fost incantat de prestaţiile muzicale ale multor elevi, care au interpretat,  la diverse instrumente, fragmente muzicale din lucrări celebre. In urma celor 15 intrebări, concursul a fost câştigat cu 70 puncte de "Les Artistes" (Liceul de artă) ; "Les Albatros verts" de la Şcoala gimnazială "Elena Rareş" au obţinut doar 59 puncte.

Au urmat alte momente artistice aplaudate de toţi spectatorii: cântece, recitări, scenete, parada modei in costume eco susţinute de elevi (coordonaţi de doamnele profesoare Mariana Codău, Luminiţa Pârvu,  Mihaela Livadaru, ) de la cele două unităţi şcolare.
A existat si o parte teoretica, Les activites brise-glace prezentata de doamna prof Nicoleta Lutuc.
Au urmat discutii laudative la adresa celor implicati in activitate si propuneri pentru desfăşurarea viitoare a olimpiadei la clasele a VII-a si a VIII-a.




(Relatare, profesor Octavia Buhociu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu