miercuri, 9 aprilie 2014

AMICI pentru BUNICI

În săptămâna ,,Scoala altfel“, elevii din clasele  a IV-a C Step by Step de la Şcoala Gimnazială Nr. 12 Botoşani, coordonaţi de prof. Gabi Nechifor şi prof. Iulia Călugăreanu au derulat proiectul AMICI pentru BUNICI. Ideea din acest an a pornit de la elevi sensibilizaţi de ediţia anterioară, precum şi de emisiunea ,,Tu ştii ce mai fac părinţii tăi?

Proiectul şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni prin care s-a urmărit formarea de responsabilitate, respect şi atitudine pozitivă faţă de persoanele vârstnice  prin dezvoltarea aptitudinilor artistice, a spiritului de lucru în echipă precum şi punerea în valoare a imaginaţiei şi creativităţii elevilor. Acţiunile propuse au fost susţinute de comitetul  de părinţi al clasei.
Coordonaţi de cadrele didactice şi sprijiniţi de părinţi, copiii au confecţionat materiale pe teme Pascale, iar părinţii au donat alimente şi au pregătit împreună cu copiii pachete pe care le-au  oferit persoanelor  din Căminul de bătrâni de la Truşeşti. Fiecare copil şi-a ales un bunic şi a devenit nepotul acestuia pentru o zi. Copiii au susţinut un scurt program artistic ce a cuprins cântece, poezii şi dansuri prin care au adus un zâmbet pe chipurile brăzdate de ani ale bătrânilor. În finalul acţiunii unii bunici s-au prins în horă cu nepoţii, moment care a demostrat că am reuşit să aducem un moment de bună dispoziţie în acest loc .
Prin acţiunile desfăşurate am creat punți de comunicare între generații, iar vizita a acţionat  ca un catalizator pentru dezvoltarea potenţialului uman, în spiritul demnității şi solidarității. A fost o zi în care şi adulţii, şi copiii au primit lecţii de viaţă pe care le vor valorifica în viitorul lor. Am dăruit din puritatea şi inocenţa copilăriei, lumină şi speranţă acestor persoane cu care soarta nu a fost foarte generoasă. Sperăm că am mângâiat pentru o clipă măcar sufletele triste şi uitate parcă şi de timp, că am adus un zâmbet pe feţele acestor ,,trecători prin viaţă , că am fost nepoţii pe care şi i-ar fi dorit, să le deschidem uşa continuu, nu numai cu ocazia unor sărbători pentru că …,,Existăm temporar prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu