miercuri, 23 noiembrie 2011

Evantai de manifestări la Şcoala nr. 12 Botoşani


In saptamana 14-20 noiembrie 2011 in Scoala cu clasele I-VIII nr.12 Botosani s-a derulat proiectul national “Saptamana Educatiei Globale”, care a avut drept tema : “Atitudini pentru lumea noastra”. Dintre activitatile derulate in scoala mentionam :
1. COPACUL PRIETENIEI  - Grupul tinta a fost  format din elevii claselor  I C step, a I V-a, a V-a A,B coordonati de prof  C. Temneanu, inv V. Poroh, inv E. Maxiniuc, prof L Poleuca si M.Seniuc. Activitatile derulate : “Pro sau contra”, “Hora prieteniei”, “100 de personalitati care au schimbat lumea”, “Prin Romania- obiective turistice, traditii, obiceiuri, “ Mensa sana in corpore sano”, “Cunoastere pentru acceptare”.
2.  FII CETATEAN GLOBAL-  Grupul tinta a fost format din 18 elevi ai clasei a IV-a C coordonati de prof inv primar  T. Palade. Activitatile  derulate : “Cunoastere pentru acceptare”, “Cultura si civilizatie rurala si urbana romaneasca”, Povesti de viata”, “Micii ecologisti”. Parteneri : “Mediateca “ Botosani
3. SPORT SI SANATATE- Grup tinta : echipa de handbal a scolii (D Petreanu, C Miler, A Tuchilus, A Brehuiescu, C Pirvu, L Cardas, D Nechifor, M Istrate), coordonator este prof  N Drescanu. Activitati : participare la etapa pe municipiu a campionatului scolar de handbal fete. Echipa scolii a obtinut locul III.
 4.COPILUL SI LUMEA – Grup tinta format din  elevii claselor a  VIII-a A, B, coordonatori : prof. L. Bursuc si  A. Chirileasa. Activitati : realizare de desene, creatii proprii, maxime si cugetari – pledoarie pentru o lume mai buna. Iata cateva citate din compunerile copiilor :
„Ne este greu sa spunem :”Imi pare rau:, „Te iubesc” sau „Ajuta-ma!”,  pentru ca nu stim sa apreciem ceea ce ni se ofera si pe cei din jurul nostru.”(E Caliniuc, cl a VIII-a A)
„Un loc aparte mi-a atras atentia: o cladire cenusie, cu gratii, inconjurata cu sarma ghimpata; un grup de turisti iesea de acolo cu fetele ingandurate. Am recunoscut o inchisoare. – E doar un muzeu: acum oamenii nu mai comit infractiuni” „Vis de copil”- E Drobota, cl a VIII-a A
5. SI NOI PUTEM AJUTA - Grup tinta : elevii claselor a VI-a B si a VII-a A, condusi de prof O Buhociu si D Hlihor. Activitati : colectarea de bunuri  ( haine, alimente, rechizite, etc).  Intalnirea cu familia Bostan din Dolhasca va avea loc sambata 3 dec 2011. S-a luat deja legatura cu primaria din Dolhasca, judetul Suceava si s-a vorbit cu dna asistenta sociala. (Profesor Octavia Buhociu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu