luni, 21 noiembrie 2011

Problemele omenirii, pe înţelesul copiilor

 Secvenţe din Proiectul “Sa vorbim despre problemele omenirii, pe intelesul nostru”, au coincis în perioada 14-20 noiembrie, la Şcoala nr. 17 Botoşani, cu activitatile educative din “Saptamana Educatiei Globale” - derulate sub genericul “Atitudine pentru lumea noastra”.
Teme ca “Dependenta de calculator”, “Televizorul, prieten ori dusman”, “Voluntariatul intre necesitate si altruism”, “Scoala alaturi de tine in orice situatie”, “Cum actionam sa nu poluam?”, “Violenta, rana a sufletului”, “Incalzirea globala-incotro?”, “O secunda pentru viata noastra” au generat discutii aprinse in dezbaterile cu elevii si parintii. Vizitele la Statia Meteorologica, realizarea de postere si desene, demonstratiile practice au completat paleta activitatilor derulate in toata aceasta perioada.
Pe 19 noiembrie a avut loc proiectarea unui film cu tematica rutiera. Ulterior, un numar de 30 de elevi au completat chestionare, care se refereau la aspectele vizionate. Acest “crampei” de activitate educativa face parte dintr-un proiect mai amplu,”Viata are prioritate”, care se va derula in perioada 2011-2015, pe baza strategiilor elaborate in Proiectul de Dezvoltare Institutionala al instituţie de învăţământ.
Necesitatea luarii unei atitudini corecte si incisive in fata problemelor planetei ii face pe elevi mai responsabili, mai altruisti si-i directioneaza in luarea unor decizii corecte, privind apararea si protejarea mediului natural, consideră iniţiatorii evenimentelor. In total, peste 340 de elevi, 46 parinti si 18 cadre didactice au desfasurat activitatile din proiect, monitorizati indeaproape de managerii unitatii, profesorii Rodica Elena Dodita si Viviana Furtuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu