duminică, 27 noiembrie 2011

Săptămâna Educaţiei Globale la şcolile din Vîrfu Cîmpului

Elevii şcolilor de pe raza comunei Vf. Cîmpului au desfăşurat numeroase şi variate activităţi cultural artistice şi distractive în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale. Debutul activităţilor a fost realizat de educatoarele Budeanu Adela şi Chişan Lucica, care au desfăşurat cu preşcolarii activităţi de recunoaştere a fructelor şi legumelor, prin joc, folosind diverse materiale didactice. Totul s-a finalizat cu prezentare de filmuleţe care au dovedit celor mici de ce este important să consume fructe şi legume.
Activităţi similare s-au desfăşurat şi la Scoala Ionăseni, sub îndrumarea profesor Ifrim Cristina şi învăţător Todiraş Monica.
 Elevii claselor I-IV s-au bucurat în perioada amintită de variate activităţi, cum ar fi:
“Credinţa, nădejdea, dragostea-virtuţi ce pot schimba lumea” (invăţător Ceahlău Gianina);
“Duşmanul din farfurie” (învăţători Onofrei Viorica şi Todiraş Monica, profesor Ifrim Cristina);
“Natura în ochi de copil” (învăţător Bercea Viorica);
“Identitatea persoanei” (învăţători Costea Ciceroni şi Costea Silvia).
Elevii claselor I-VIII s-au bucurat de prezentări atractive şi jocuri interactive susţinute de psihologul şcolar Gaidur Oana Andreea, pe tema “Managementului timpului” - finalizate cu chestionare adaptate vârstei elevilor.
Profesorul Budeanu Carmen Narcisa a derulat şezătoarea literară “Personalităţi ale judeţului care au schimbat lumea”, cu elevii claselor V-VIII, făcând apel cu această ocazie şi la tradiţiile populare - prin folosirea costumelor populare ale şcolii.
Ziua de 16 noiembrie –ziua TOLERANŢEI nu a fost indiferentă pentru elevii clasei  a VII-a, care sub îndrumarea profesorului Halici Daniela au realizat afişe pe această temă.
Activităţile sportive, nelipsite din agenda şcolii, organizate de profesor Calancea Alina au fost motiv de bucurie pentru elevii claselor V-VIII, care s-au întrecut la şah şi tenis de masă.
Micii şi mai marii ecologişti au răspuns prompt şi cu acestă ocazie, demonstrând încă o dată că natura nu le este indiferentă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu