miercuri, 6 aprilie 2011

Oaspeţi din Ucraina la Biblioteca Botoşani

În perioada 7-10 aprilie, un grup de studenţi ai Universităţii Naţionale „Iurii Fedkovici” din Cernăuţi, însoţiţi de doamna prof. univ. Lora BOSTAN, vor efectua un stagiu de documentare la Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani. Nu este o premieră, acest schimb de experienţă devenind deja tradiţional în relaţiile Bibliotecii Botoşani cu instituţia de învăţământ superior din Cernăuţi.
Pe lângă documentare şi cercetare, delegaţia ucrainiană va participa la manifestări diverse organizate de bibliotecă, dar şi de partenerii săi, cu acest prilej. Astfel la Cabinetul de Numismatică al insituţiei judeţene va fi vernisată expoziţia “Mozaic cultural ucrainian”, care va cuprinde în imagini cele mai importante personalităţi ale culturii ucrainiene, monumente de arhitectură şi instituţii de cultură.
De asemenea, la Şcoala Gen. 17 din Botoşani va fi organizat simpozionul internaţional “Vis de primăvară”-ediţia a II-a, manifestare ce propune un moment artistic dedicat celei de-a 150-a aniversări a renumitului poet ucrainian Taras Sevcenko-coordonator voluntar profesor Anca Quinonez Muenala (Şc. Copălău).
Grupul de studenţi va efectua şi vizite ghidate la cele mai importante obiective culturale şi instituţii de învăţământ superior din Botoşani şi Iaşi. (www.botosaninews.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu