miercuri, 6 aprilie 2011

Talentul micilor artişti de la „Cheia Sol”, recunoscut pe plan naţional

Primăvara a venit cu premii, aprecieri şi foarte multe încurajări pentru copiii din grupul Cheia Sol, coordonaţi de profesoara Oana Puşcaşu. Talentul, munca şi efortul depuse de membrii grupului botoşănean, pentru a fi cât mai buni pe scenă,  au fost răsplătite la câteva concursuri care au avut loc în prima lună a celui mai aşteptat sezon din an. Chiar în primele zile ale lunii martie, trei dintre membrii grupului au lăsat emoţiile deoparte şi s-au înscris la preselecţia celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mărţişor Dorohoian”. Surpriza a fost mare şi plăcută pentru că Amalia Hrom, Ioana Frăsinescu şi Costinel Bălăn au convins juriul condus de Ionel Tudor, având astfel cale liberă în concurs. Emoţiile au crescut, dar toţi trei au reuşit să lase o impresie plăcută pe scenă. Ioana Frăsinescu a dovedit că are ambiţie şi talent fiind într-o evoluţie puternică datorită şi participărilor sale în spectacolele locale, dar şi concursurile din ţară. Amalia Hrom s-a bucurat, la prima participare într-un concurs muzical, de o menţiune reuşind să se remarce dintre concurenţii de la grupa sa de vârstă. Costinel Bălan l-a impresionat pe Titus Andrei, membru în juriu, cu timbrul său puternic, dar mai ales pentru alegerea celor două melodii româneşti, fapt pentru care a primit premiul emisiunii “Top Românesc”, cel mai longeviv clasament de muzică românească.
Pe 26 martie, o altă membră a grupului, Oana Tăbultoc s-a întors acasă cu un premiu important pentru palmaresul ei. Micuţa a impresionat juriul concursului “Ghiocelul de Argint” de la Bârlad,  cu interpretarea melodiei “Rugă pentru părinţi”, obţinând premiul al II-lea. Performanţa este cu atât mai mare, cu cât la categoria de vârstă a Oanei au fost înscrişi nu mai puţin de 43 de concurenţi din toată ţara. La acelaşi concurs a fost admisă şi Miruna Buză, însă, întrucât concurenţii de la categoria ei de vârstă urmau să evolueze după-amiază, Miruna a ales să rămână acasă, alături de ceilalţi membrii ai grupului, pentru spectacolul oferit botoşănenilor, cu ocazia campaniei “EARTH HOUR”.
Luna martie s-a încheiat, cum nu se putea mai bine pentru grupul Cheia Sol, pentru că trei din membrii grupului s-au calificat pentru preselecţia finală a Festivalului “Mamaia Copiilor”, care va avea loc la Bucureşti. Cei trei membri, cărora sperăm să le ţineţi pumnii, sunt Claudia Rusu, Oana Tăbultoc şi Amalia Hrom. Claudia a concurat la categoria de vârstă 16-18 ani, Oana la 10-12 ani, iar Amalia la 7-9 ani. (www.cheiasol.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu