duminică, 17 aprilie 2011

Proiect al Şcolii nr. 12 Botoşani, finanţat de Fundaţia Soros

În perioada martie – octombrie 2011, la Şcoala nr. 12 Botoşani se va derula Proiectul „Magia cunoaşterii – cunoaşterea magiei comunicării”, finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă, în spaţiul unui «Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate». Proiectul va fi coordonat de directorul – adjunct, profesor Gianina Drăguşanu, în colaborare cu directorul şcolii – profesor Maria Bodaş şi profesorii Lăcrămioara Bălan, Elena Bursuc, Octavia Buhociu şi Ovidiu Aparaschivei.
Grupul ţintă este format din 45 de elevi ai şcolii, din clasele IV – VII, ce fac parte din medii sociale defavorizate. Printre ei sunt şi 7 elevi cu CES (cerinţe educative speciale), ce vor putea fi mai bine integraţi în colectivele claselor prin intermediul activităţilor derulate în proiect. Prin activităţile extraşcolare şi extracurriculare propuse a fi derulate de-a lungul a mai bine de şapte luni de proiect (excursii, cursuri de jurnalism, cursuri de web design, editarea unei reviste, crearea unui site) elevii îşi vor forma/dezvolta o serie de competenţe - cheie, care îi vor ajuta să treacă de la cunoaştere la comunicarea eficientă a ceea ce cunosc. 
Concret, se are în vedere constituirea unui colectiv redacţional, ce va acţiona ca un grup de iniţiativă pentru promovarea comunicării deschise, colaborării şi cooperării la nivelul şcolii, între şcoală şi celelalte şcoli, precum şi între şcoală şi comunitate. În vederea realizării revistei „Magia cunoaşterii”, se va amenaja un sediu pentru echipa redacţională (videoproiector, ecran de proiecţie, cameră video, imprimantă color). În viitorul apropiat, se va crea o bază de date media (fotografii, înregistrări video, PP) cu aspecte din viaţa şcolii şi cu imagini semnificative ale obiectivelor turistice vizitate in excursii, precum şi un site al proiectului.

Un comentariu:

  1. Felicitari dna profesoara Buhociu. Nu va uitam. Noi am creeat si un grup pe facebook cu fostii dvs elevi din promotia 1991. Aveti onoarea sa va alaturati noua. http://www.facebook.com/groups/307651285917219/

    RăspundețiȘtergere